Lett å lage, og passer godt til frokost og matpakke. Rug- og havremelet kan byttes ut med det du måtte ha for hånden.
500 g hvetemel
250 g siktet rugmel
250 g havremel
50 g tørrgjær (en pakke)
1 ts salt
9 dl vann
1 ss olivenolje
Bland alt det tørre i en bolle. og hell i vann gradvis. Ha i oljen. Elt deigen godt sammen. Bruk eltekroken og la maskinen gå på laveste hastighet i 10 min. Deigen skal bli klissete.
Dekk bollen til med plast, og la den forheve et lunt sted i 30 min.
Smør to brødformer med olje.
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Ha deigen på en melet flate, slå ned deigen (press all luften ut av den) og del den i to. Form deigen til to brød, ha dem i formene og strø mel over.
Dekk formene løst med plast, og forhev i 60 min eller til brødene reiser seg ut av formen.
Stek brødene i 45 min.
La brødene avkjøle seg litt, og ta dem ut av formene, avkjøl på rist til de er helt kalde.
500 g hvetemel
250 g siktet rugmel
250 g havremel
50 g tørrgjær (en pakke)
1 ts salt
9 dl vann
1 ss olivenolje
Bland alt det tørre i en bolle. og hell i vann gradvis. Ha i oljen. Elt deigen godt sammen. Bruk eltekroken og la maskinen gå på laveste hastighet i 10 min. Deigen skal bli klissete.
Dekk bollen til med plast, og la den forheve et lunt sted i 30 min.
Smør to brødformer med olje.
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Dekk formene løst med plast, og forhev i 60 min eller til brødene reiser seg ut av formen.
Stek brødene i 45 min.
La brødene avkjøle seg litt, og ta dem ut av formene, avkjøl på rist til de er helt kalde.
Kommentarer
Legg inn en kommentar