Gå til hovedinnhold

Hverdagsbrød

Lett å lage, og passer godt til frokost og matpakke. Rug- og havremelet kan byttes ut med det du måtte ha for hånden.

500 g hvetemel
250 g siktet rugmel
250 g havremel
50 g tørrgjær (en pakke)
1 ts salt
9 dl vann
1 ss olivenolje

Bland alt det tørre i en bolle. og hell i vann gradvis. Ha i oljen. Elt deigen godt sammen. Bruk eltekroken og la maskinen gå på laveste hastighet i 10 min. Deigen skal bli klissete.

Dekk bollen til med plast, og la den forheve et lunt sted i 30 min.

Smør to brødformer med olje.

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Ha deigen på en melet flate, slå ned deigen (press all luften ut av den) og del den i to. Form deigen til to brød, ha dem i formene og strø mel over.

Dekk formene løst med plast, og forhev i 60 min eller til brødene reiser seg ut av formen.

Stek brødene i 45 min.

La brødene avkjøle seg litt, og ta dem ut av formene, avkjøl på rist til de er helt kalde.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.