Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne.
Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.
Til 8 personer
Laksen:
800 g laksefilet uten skinn og ben (Salma etc)
2 ss salt
2 ss sukker
1 ss kvernet hvit pepper
1 dl olivenolje
Bland salt og sukker og gni inn fisken med det. La det trekke i 15 minutter. Vask av blandingen og tørk fileten med kjøkkenpapir. Del fileten i 8 biter og vend dem i olivenolje. Legg dem på et stekebrett og dryss over det hvite pepperet. Bak fisken ved 60 grader i ca. 30 minutter. Når fisken er rosa i midten er den ferdig.
Pepperrotkremen:
2 ss finrevet fersk pepperrot, eller 4 ss pepperrot fra tube
1 ss 7% hvit eddik
1 ss sukker
1 beger creme fraiche eller seterrømme
Salt
Bland alt sammen, smak til med salt. La den trekke i kjøleskapet ca. 30 minutter.
Salaten:
Salat
Cherrytomater
Olivenolje
Velg en litt bitter, blandet salat til. Del cherrytomatene i to. Hell litt olivenolje over alt sammen rett før servering.
Serveres med godt brød.
Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.
Til 8 personer
Laksen:
800 g laksefilet uten skinn og ben (Salma etc)
2 ss salt
2 ss sukker
1 ss kvernet hvit pepper
1 dl olivenolje
Bland salt og sukker og gni inn fisken med det. La det trekke i 15 minutter. Vask av blandingen og tørk fileten med kjøkkenpapir. Del fileten i 8 biter og vend dem i olivenolje. Legg dem på et stekebrett og dryss over det hvite pepperet. Bak fisken ved 60 grader i ca. 30 minutter. Når fisken er rosa i midten er den ferdig.
Pepperrotkremen:
2 ss finrevet fersk pepperrot, eller 4 ss pepperrot fra tube
1 ss 7% hvit eddik
1 ss sukker
1 beger creme fraiche eller seterrømme
Salt
Bland alt sammen, smak til med salt. La den trekke i kjøleskapet ca. 30 minutter.
Salaten:
Salat
Cherrytomater
Olivenolje
Velg en litt bitter, blandet salat til. Del cherrytomatene i to. Hell litt olivenolje over alt sammen rett før servering.
Serveres med godt brød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar