Denne gir masse husmorpoeng for praktisk talt ikke noe jobb, men den tar lang tid å lage. Passer fint for en kald innedag.
Til 4 personer
8 tomater
2 rødløk
2 hvitløkfedd
Olivenolje
Salt
Pepper
5 dl kjøttkraft (buljong)
1 ts timian
Sett stekeovnen på 170 grader. Del tomatene i to og ha dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, og ha godt med salt og pepper over. Sett dem inn i ovnen og la dem stå i minimum 30 minutter, men veldig gjerne lengere, 1 1/2 time.
Skjær løken i tynne skiver og blank dem i olivenolje i en stor kjele. Finhakk hvitløken og ha i. Ha tomatene over, og få med så mye av saften fra formen som mulig, der er det mye god smak. Hell over kjøttkraften og timian, og la det koke i 10 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør suppen til ønsket konsistens. Barn vil kanskje foretrekke suppen silt. Server med et hardkokt egg eller creme fraiche og godt brød.
Til 4 personer
8 tomater
2 rødløk
2 hvitløkfedd
Olivenolje
Salt
Pepper
5 dl kjøttkraft (buljong)
1 ts timian
Sett stekeovnen på 170 grader. Del tomatene i to og ha dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, og ha godt med salt og pepper over. Sett dem inn i ovnen og la dem stå i minimum 30 minutter, men veldig gjerne lengere, 1 1/2 time.
Skjær løken i tynne skiver og blank dem i olivenolje i en stor kjele. Finhakk hvitløken og ha i. Ha tomatene over, og få med så mye av saften fra formen som mulig, der er det mye god smak. Hell over kjøttkraften og timian, og la det koke i 10 minutter.
Bruk en stavmikser og kjør suppen til ønsket konsistens. Barn vil kanskje foretrekke suppen silt. Server med et hardkokt egg eller creme fraiche og godt brød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar