Gå til hovedinnhold

Langsom tomatsuppe

Denne gir masse husmorpoeng for praktisk talt ikke noe jobb, men den tar lang tid å lage. Passer fint for en kald innedag.
Til 4 personer

8 tomater
2 rødløk
2 hvitløkfedd
Olivenolje
Salt
Pepper
5 dl kjøttkraft (buljong)
1 ts timian

Sett stekeovnen på 170 grader. Del tomatene i to og ha dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, og ha godt med salt og pepper over. Sett dem inn i ovnen og la dem stå i minimum 30 minutter, men veldig gjerne lengere, 1 1/2 time.

Skjær løken i tynne skiver og blank dem i olivenolje i en stor kjele. Finhakk hvitløken og ha i. Ha tomatene over, og få med så mye av saften fra formen som mulig, der er det mye god smak. Hell over kjøttkraften og timian, og la det koke i 10 minutter.

Bruk en stavmikser og kjør suppen til ønsket konsistens. Barn vil kanskje foretrekke suppen silt. Server med et hardkokt egg eller creme fraiche og godt brød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.