Denne gryten ble til på Ringkollen, der kan den stå på vedkomfyren og putre i timevis.
Til 2 personer
2 kyllinglår
1 løk, grovhakket
Noen fedd hvitløk
Gulrøtter i biter
Sellerirot i biter
Poteter i biter
1 ss tomatpure
ca 2 dl rødvin
2 tomatbokser
ca 5 dl kjøttkraft (buljong)
Pepper
1 laubærblad
1 ts timian
Stek kyllinglårene på ganske høy varme i en gryte med litt smør og olivenolje. De skal få fin brunfarge. Ta kyllingen ut og senk varmen. Ha løken i gryten og blank den, ha i tomatpureen og stek den et minutt. Ha i rødvinen og kok ut alkoholen. Ha i resten av grønnsakene og tomatboksene. Legg kyllingen oppi gryten igjen, og hell på kjøttkraft til det dekker alt sammen så vidt. Pepre godt, ha i laubærbladet og timianen.
Legg på lokk, kok på lav varme en times tid, rør av og til. Ta av lokket og kok uten en time til, fortsett å røre innimellom.
Tips
Varier grønnsakene etter hva du har i kjøleskapet. Purre er godt oppi, sopp i store biter, persillerot, gresskar og mye mer. Når du bruker sartere grønnsaker som gresskar, ha det i gryten nærmere slutten.
Til 2 personer
2 kyllinglår
1 løk, grovhakket
Noen fedd hvitløk
Gulrøtter i biter
Sellerirot i biter
Poteter i biter
1 ss tomatpure
ca 2 dl rødvin
2 tomatbokser
ca 5 dl kjøttkraft (buljong)
Pepper
1 laubærblad
1 ts timian
Stek kyllinglårene på ganske høy varme i en gryte med litt smør og olivenolje. De skal få fin brunfarge. Ta kyllingen ut og senk varmen. Ha løken i gryten og blank den, ha i tomatpureen og stek den et minutt. Ha i rødvinen og kok ut alkoholen. Ha i resten av grønnsakene og tomatboksene. Legg kyllingen oppi gryten igjen, og hell på kjøttkraft til det dekker alt sammen så vidt. Pepre godt, ha i laubærbladet og timianen.
Legg på lokk, kok på lav varme en times tid, rør av og til. Ta av lokket og kok uten en time til, fortsett å røre innimellom.
Tips
Varier grønnsakene etter hva du har i kjøleskapet. Purre er godt oppi, sopp i store biter, persillerot, gresskar og mye mer. Når du bruker sartere grønnsaker som gresskar, ha det i gryten nærmere slutten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar