Gå til hovedinnhold

Kyllinggryte

Denne gryten ble til på Ringkollen, der kan den stå på vedkomfyren og putre i timevis.

Til 2 personer

2 kyllinglår
1 løk, grovhakket
Noen fedd hvitløk
Gulrøtter i biter
Sellerirot i biter
Poteter i biter
1 ss tomatpure
ca 2 dl rødvin
2 tomatbokser
ca 5 dl kjøttkraft (buljong)
Pepper
1 laubærblad
1 ts timian

Stek kyllinglårene på ganske høy varme i en gryte med litt smør og olivenolje. De skal få fin brunfarge. Ta kyllingen ut og senk varmen. Ha løken i gryten og blank den, ha i tomatpureen og stek den et minutt.   Ha i rødvinen og kok ut alkoholen. Ha i resten av grønnsakene og tomatboksene. Legg kyllingen oppi gryten igjen, og hell på kjøttkraft til det dekker alt sammen så vidt. Pepre godt, ha i laubærbladet og timianen.

Legg på lokk, kok på lav varme en times tid, rør av og til. Ta av lokket og kok uten en time til, fortsett å røre innimellom.

Tips
Varier grønnsakene etter hva du har i kjøleskapet. Purre er godt oppi, sopp i store biter, persillerot, gresskar og mye mer. Når du bruker sartere grønnsaker som gresskar, ha det i gryten nærmere slutten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.