Her handler det bare om å kappe grønnsaker i grove biter, legge alt i en form og dytte den i ovenen. Ikke tar det lang tid, heller.
Til to personer
2 kyllinglår
1 squash
1 løk
10 cherrytomater
4 fedd hvitløk
Frisk timian
Olivenolje
Smør
4 poteter
Salt
Pepper
Skjær squashen i to, og del hver halvdel i fire. Skrell løken og del den i båter. Knus hvitløken lett under en kniv.
Legg de romtempererte kyllinglårene i et stort, ildfast fat sammen med alle grønnsakene. Legg squashen med skallet opp, og forsøk å la løkbåtene henge sammen. Hell over olivenolje, og legg en liten bit smør på hvert kyllinglår. Ha en god neve havsalt over alt sammen, og pepre godt. Dryss en god neve timian over, og sett i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
Skjær potetene i båter, ha olivenolje, salt og pepper over. Settes i ovnen under kyllingen.
Sjekk med en skarp kniv at kyllingen er ferdig, kjøttsaften skal være klar. Ta formen med kyllingen ut og sett den til å hvile på benken.
Flytt potetene opp i ovnen, og sett den på høyest mulig temperatur. Etter 10 minutter er de gynlne og sprø, og kyllingen er ferdig hvilt.
Tips
Kyllinglårene bør være landkylling eller tilsvarende.
Squash kan fort bli litt kjedelig, men her ligger den og suger til seg kylling- og grønnsakskraften. Ikke hopp over den!
Grønnsakene kan selvsagt varieres etter hva du har i kjøleskapet, bare pass på at alt har omtrent samme koketid.
Til to personer
2 kyllinglår
1 squash
1 løk
10 cherrytomater
4 fedd hvitløk
Frisk timian
Olivenolje
Smør
4 poteter
Salt
Pepper
Skjær squashen i to, og del hver halvdel i fire. Skrell løken og del den i båter. Knus hvitløken lett under en kniv.
Legg de romtempererte kyllinglårene i et stort, ildfast fat sammen med alle grønnsakene. Legg squashen med skallet opp, og forsøk å la løkbåtene henge sammen. Hell over olivenolje, og legg en liten bit smør på hvert kyllinglår. Ha en god neve havsalt over alt sammen, og pepre godt. Dryss en god neve timian over, og sett i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
Skjær potetene i båter, ha olivenolje, salt og pepper over. Settes i ovnen under kyllingen.
Sjekk med en skarp kniv at kyllingen er ferdig, kjøttsaften skal være klar. Ta formen med kyllingen ut og sett den til å hvile på benken.
Flytt potetene opp i ovnen, og sett den på høyest mulig temperatur. Etter 10 minutter er de gynlne og sprø, og kyllingen er ferdig hvilt.
Tips
Kyllinglårene bør være landkylling eller tilsvarende.
Squash kan fort bli litt kjedelig, men her ligger den og suger til seg kylling- og grønnsakskraften. Ikke hopp over den!
Grønnsakene kan selvsagt varieres etter hva du har i kjøleskapet, bare pass på at alt har omtrent samme koketid.
Kommentarer
Legg inn en kommentar