Gå til hovedinnhold

Lettlaget luksuskylling

Her handler det bare om å kappe grønnsaker i grove biter, legge alt i en form og dytte den i ovenen. Ikke tar det lang tid, heller.

Til to personer

2 kyllinglår
1 squash
1 løk
10 cherrytomater
4 fedd hvitløk
Frisk timian
Olivenolje
Smør
4 poteter
Salt
Pepper

Skjær squashen i to, og del hver halvdel i fire. Skrell løken og del den i båter. Knus hvitløken lett under en kniv.

Legg de romtempererte kyllinglårene i et stort, ildfast fat sammen med alle grønnsakene. Legg squashen med skallet opp, og forsøk å la løkbåtene henge sammen. Hell over olivenolje, og legg en liten bit smør på hvert kyllinglår. Ha en god neve havsalt over alt sammen, og pepre godt. Dryss en god neve timian over, og sett i ovnen på 180 grader i 40 minutter.

Skjær potetene i båter, ha olivenolje, salt og pepper over. Settes i ovnen under kyllingen.

Sjekk med en skarp kniv at kyllingen er ferdig, kjøttsaften skal være klar. Ta formen med kyllingen ut og sett den til å hvile på benken.

Flytt potetene opp i ovnen, og sett den på høyest mulig temperatur. Etter 10 minutter er de gynlne og sprø, og kyllingen er ferdig hvilt.


Tips
Kyllinglårene bør være landkylling eller tilsvarende.

Squash kan fort bli litt kjedelig, men her ligger den og suger til seg kylling- og grønnsakskraften. Ikke hopp over den!

Grønnsakene kan selvsagt varieres etter hva du har i kjøleskapet, bare pass på at alt har omtrent samme koketid.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.