Gå til hovedinnhold

Ørret med spinat og tomat

Lettlaget, frisk, sunn og rask - må jo bare elske denne retten!


Til 2 voksne

2 ørretfileter
Olivenolje
1 sitron
Soyasaus

400 g fersk spinat
2 tomater
2 sjalottløk
Smør
Salt
Pepper

Ris til servering

Fisken
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skyll fisken, tørk den. Ha filetene i en ildfast form. Ha soyasaus, olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall over. Settes i ovnen, stek i 12-14 minutter.

Spinat- og tomatblandingen
Vask spinaten og få ut vannet av den. Bruk gjerne en salatslynge. Finhakk sjalottløken, og hakk tomatene.

Ha en god klatt smør i en stor kjele og vent til det freser godt. Ha i løk og tomater, la det putre på lav/medium varme i ca. 10 minutter. Salt og pepper. Følg med så det ikke svir seg!

Sett kjelen på lav varme, ha i den ferske spinaten, sett på lokket. Rør rundt med jevne mellomrom slik at den ukokte spinaten kommer i kontakt med varmen i bunnen av kjelen. Dette skal ta et par minutter. Smak til med salt og pepper. Spinaten "spiser" mye smak!

Ferdig!

Husk, når det er fisk til middag, får man også dessert!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.