Lettlaget, frisk, sunn og rask - må jo bare elske denne retten!
Til 2 voksne
2 ørretfileter
Olivenolje
1 sitron
Soyasaus
400 g fersk spinat
2 tomater
2 sjalottløk
Smør
Salt
Pepper
Ris til servering
Fisken
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skyll fisken, tørk den. Ha filetene i en ildfast form. Ha soyasaus, olivenolje, sitronsaft og revet sitronskall over. Settes i ovnen, stek i 12-14 minutter.
Spinat- og tomatblandingen
Vask spinaten og få ut vannet av den. Bruk gjerne en salatslynge. Finhakk sjalottløken, og hakk tomatene.
Ha en god klatt smør i en stor kjele og vent til det freser godt. Ha i løk og tomater, la det putre på lav/medium varme i ca. 10 minutter. Salt og pepper. Følg med så det ikke svir seg!
Sett kjelen på lav varme, ha i den ferske spinaten, sett på lokket. Rør rundt med jevne mellomrom slik at den ukokte spinaten kommer i kontakt med varmen i bunnen av kjelen. Dette skal ta et par minutter. Smak til med salt og pepper. Spinaten "spiser" mye smak!
Ferdig!
Husk, når det er fisk til middag, får man også dessert!
Kommentarer
Legg inn en kommentar