Gå til hovedinnhold

Sprø svor - forsøk 1

Nå er det jo snart jul igjen, og sprø svor er et stadig tilbakevendene tema. Mest sannsylig ble ikke svoren i fjor særlig sprø, og hvis den ble det er det ingen som husker hvordan det gikk til. Derfor må det treningsrunder til. Heldigvis.
Det blir nok svinestek hos oss, da det bare er far i huset som liker ribbe. Men med sprø svor blir det jul allikevel.

Den første treningssteken fikk fantastisk sprø svor! Hurra! Må derfor skrive ned alle detaljer før det er glemt.


  1. Helle en halv kanne (ca 1 liter) kokende vann over svoren.
  2. Legg i form med grønnsaker og vann i bunn, og sett inn i forvarmet ovn, varmluft 165 grader.
  3. Måtte skru opp varmen etterhvert, tok for lang tid. Skrudde opp til varmluft 180 grader.
  4. Når steken har nådd 70 grader tas den ut av ovnene, og svoren skjæres løs.
  5. Svoren settes inn igjen på en rull av aluminiumsfolie, på et brett som settes øverst og innerst i ovnen, temperatur økes til varmluft + overvarme 220 grader. Snu et par ganger.

TA - DA! Sprø svor!

Til neste gang: svoren trenger salt og pepper for steking.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.