Nå er det jo snart jul igjen, og sprø svor er et stadig tilbakevendene tema. Mest sannsylig ble ikke svoren i fjor særlig sprø, og hvis den ble det er det ingen som husker hvordan det gikk til. Derfor må det treningsrunder til. Heldigvis.
Det blir nok svinestek hos oss, da det bare er far i huset som liker ribbe. Men med sprø svor blir det jul allikevel.
Den første treningssteken fikk fantastisk sprø svor! Hurra! Må derfor skrive ned alle detaljer før det er glemt.
Det blir nok svinestek hos oss, da det bare er far i huset som liker ribbe. Men med sprø svor blir det jul allikevel.
Den første treningssteken fikk fantastisk sprø svor! Hurra! Må derfor skrive ned alle detaljer før det er glemt.
- Helle en halv kanne (ca 1 liter) kokende vann over svoren.
- Legg i form med grønnsaker og vann i bunn, og sett inn i forvarmet ovn, varmluft 165 grader.
- Måtte skru opp varmen etterhvert, tok for lang tid. Skrudde opp til varmluft 180 grader.
- Når steken har nådd 70 grader tas den ut av ovnene, og svoren skjæres løs.
- Svoren settes inn igjen på en rull av aluminiumsfolie, på et brett som settes øverst og innerst i ovnen, temperatur økes til varmluft + overvarme 220 grader. Snu et par ganger.
TA - DA! Sprø svor!
Til neste gang: svoren trenger salt og pepper for steking.
Kommentarer
Legg inn en kommentar