Gå til hovedinnhold

Gresskarsuppe

Når det er kaldt ute, er det ingenting som er bedre enn varm suppe og hyggelig selskap!
For å lage lunch til fire personer (med litt til overs) trenger du:

1 løk
1 gresskar
4 gulrøtter
2 selleristenger
1 choggiabete (eller annen rødbete)
1 fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 laubærblad
Timian
Olivenolje
Smør
Cayennepepper
1 terning kjøttbuljong
Sitron
Salt
Pepper
Vann

Til servering:
Rømme
Rundstykker

Slik gjør du
Skjær løken i så tynne skiver du klarer. Varm olje og smør i en gryte. Stek løken på medium varme til den er gyllen, det tar omtrent 15 minutter. Mens løken steker skreller og  skjærer du resten av grønnsakene i ca like store biter, finhakk hvitløken. Kok opp ca 1,5 liter vann. Bland buljongen ut med vann, eller finhakk den (det synes jeg er enklest). Når løken er ferdig has alle grønnsakene i gryten, la dem surre i 5 min. Ha i hvitløk, rør rundt, og hell på varmt vann til det så vidt dekker grønnsakene. Ha i buljong og krydder. La det koke til grønnsakene er møre, min 25 minutter. Bruk stavmikser for å mose alle grønnsakene, hell på mer vann hvis nødvendig. Smak til med sitron, salt og pepper. Skyll kikertene og ha dem i suppen, server når kikertene er varme. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.