Når det er kaldt ute, er det ingenting som er bedre enn varm suppe og hyggelig selskap!
1 løk
1 gresskar
4 gulrøtter
2 selleristenger
1 choggiabete (eller annen rødbete)
1 fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 laubærblad
Timian
Olivenolje
Smør
Cayennepepper
1 terning kjøttbuljong
Sitron
Sitron
Salt
Pepper
Vann
Til servering:
Rømme
Rundstykker
Slik gjør du
Skjær løken i så tynne skiver du klarer. Varm olje og smør i en gryte. Stek løken på medium varme til den er gyllen, det tar omtrent 15 minutter. Mens løken steker skreller og skjærer du resten av grønnsakene i ca like store biter, finhakk hvitløken. Kok opp ca 1,5 liter vann. Bland buljongen ut med vann, eller finhakk den (det synes jeg er enklest). Når løken er ferdig has alle grønnsakene i gryten, la dem surre i 5 min. Ha i hvitløk, rør rundt, og hell på varmt vann til det så vidt dekker grønnsakene. Ha i buljong og krydder. La det koke til grønnsakene er møre, min 25 minutter. Bruk stavmikser for å mose alle grønnsakene, hell på mer vann hvis nødvendig. Smak til med sitron, salt og pepper. Skyll kikertene og ha dem i suppen, server når kikertene er varme.
Kommentarer
Legg inn en kommentar