En kake som smaker nydelig og er enkel å lage! Jeg lager den med nøttebunn, som det er oppskrift på her, men den kan selvsagt også lages med kjeksbunn. Sørg for at bunnen er helt kald før ostefyllet helles over.
Bunn
Nøttebunn
Ostefyll
1 pk sitrongele
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia kremost original
100 g melis
3 dl kremfløte
Gelelokk
1 pk rød gelé
2,5 dl kokende vann
For å lage ostefyllet
Løs opp sitrongeleen i det varme vannet, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Vannbad kan benyttes. Pisk kremosten myk, pisk inn rømme og melis. Pisk kremfløten til den lager myke topper, og bland den forsiktig inn i osteblandingen. Bland så forsiktig inn geléen. Hell fyllet over bunnen, og la kaken stivne i kjøleskapet (ca. 6 timer eller over natten).
Gelélokk
Løs opp gelépulveret i kokende vann, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Viktig at geléen er helt kald, før den helles over kaken. Hell geleen forsiktig over den stivnede osteblandingen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til lokket har stivnet, ca. 4 timer.
Bunn
Nøttebunn
Ostefyll
1 pk sitrongele
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia kremost original
100 g melis
3 dl kremfløte
Gelelokk
1 pk rød gelé
2,5 dl kokende vann
For å lage ostefyllet
Løs opp sitrongeleen i det varme vannet, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Vannbad kan benyttes. Pisk kremosten myk, pisk inn rømme og melis. Pisk kremfløten til den lager myke topper, og bland den forsiktig inn i osteblandingen. Bland så forsiktig inn geléen. Hell fyllet over bunnen, og la kaken stivne i kjøleskapet (ca. 6 timer eller over natten).
Gelélokk
Løs opp gelépulveret i kokende vann, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Viktig at geléen er helt kald, før den helles over kaken. Hell geleen forsiktig over den stivnede osteblandingen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til lokket har stivnet, ca. 4 timer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar