Gå til hovedinnhold

Ostekake med gelelokk

En kake som smaker nydelig og er enkel å lage! Jeg lager den med nøttebunn, som det er oppskrift på her, men den kan selvsagt også lages med kjeksbunn. Sørg for at bunnen er helt kald før ostefyllet helles over.

Bunn
Nøttebunn

Ostefyll
1 pk sitrongele
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia kremost original
100 g melis
3 dl kremfløte

Gelelokk
1 pk rød gelé
2,5 dl kokende vann

For å lage ostefyllet
Løs opp sitrongeleen i det varme vannet, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Vannbad kan benyttes. Pisk kremosten myk, pisk inn rømme og melis. Pisk kremfløten til den lager myke topper, og bland den forsiktig inn i osteblandingen. Bland så forsiktig inn geléen. Hell fyllet over bunnen, og la kaken stivne i kjøleskapet (ca. 6 timer eller over natten).

Gelélokk
Løs opp gelépulveret i kokende vann, avkjøl til den er kald, men ikke har begynt å stivne. Viktig at geléen er helt kald, før den helles over kaken. Hell geleen forsiktig over den stivnede osteblandingen, og sett kaken tilbake i kjøleskapet til lokket har stivnet, ca. 4 timer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.