Gå til hovedinnhold

Pasta med ruccola og valnøttsaus

Denne retten er mild og snill, og passer dermed godt etter en hard dag. Eller lag den til lunch en varm sommerdag. Du kan også tilsette litt andre ingredienser sånn at den blir mindre snill og litt mer vågal!

Middag til en, lunch til to

Pasta (jeg foretrekker litt robust pasta her, som tagliatelle eller pastaskruer)
En god håndfull ruccola
En liten neve valnøtter
En god klunk fløte (ca. 2 dl)
1/2 ts timian
Salt
Pepper
Parmesan

Kok opp pastavann og lag pastaen etter anvisningene på pakken. Mens pastaen koker, bryt valnøttene i biter i en liten kjele, og rist lett på lav varme et par minutter. Hell så over fløten, ha i timian, salt og pepper, la det putre to minutter og la det trekke til pastaen er klar.

Når det er to minutter igjen av koketiden til pastaen, ha ruccolaen i det kokende pastavannet, og la det koke med. Hell av vannet og ha alt på en tallerken.

Hell fløtesausen over pasta og ruccola, og riv over godt med parmesan.



Tips
Spinat kan brukes i stedet for ruccola, da blir retten enda mildere. Den må være frisk, ikke frossen.

Du kan gjøre den mer vågal ved å tilsette chili i fløtesausen, ha i finhakket løk (ta ut valnøttene, ha i litt olje og blank løken, ha nøtter og fløte i kjelen). Vårløk kan, som Nigella gjør det, klippes i biter med saks (mindre oppvask), og spisskål vil sikkert bli godt her, eller andre bladgrønnsaker.

Kommentarer

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.