Denne retten er mild og snill, og passer dermed godt etter en hard dag. Eller lag den til lunch en varm sommerdag. Du kan også tilsette litt andre ingredienser sånn at den blir mindre snill og litt mer vågal!
Middag til en, lunch til to
Pasta (jeg foretrekker litt robust pasta her, som tagliatelle eller pastaskruer)
En god håndfull ruccola
En liten neve valnøtter
En god klunk fløte (ca. 2 dl)
1/2 ts timian
Salt
Pepper
Parmesan
Kok opp pastavann og lag pastaen etter anvisningene på pakken. Mens pastaen koker, bryt valnøttene i biter i en liten kjele, og rist lett på lav varme et par minutter. Hell så over fløten, ha i timian, salt og pepper, la det putre to minutter og la det trekke til pastaen er klar.
Når det er to minutter igjen av koketiden til pastaen, ha ruccolaen i det kokende pastavannet, og la det koke med. Hell av vannet og ha alt på en tallerken.
Hell fløtesausen over pasta og ruccola, og riv over godt med parmesan.
Tips
Spinat kan brukes i stedet for ruccola, da blir retten enda mildere. Den må være frisk, ikke frossen.
Du kan gjøre den mer vågal ved å tilsette chili i fløtesausen, ha i finhakket løk (ta ut valnøttene, ha i litt olje og blank løken, ha nøtter og fløte i kjelen). Vårløk kan, som Nigella gjør det, klippes i biter med saks (mindre oppvask), og spisskål vil sikkert bli godt her, eller andre bladgrønnsaker.
Middag til en, lunch til to
Pasta (jeg foretrekker litt robust pasta her, som tagliatelle eller pastaskruer)
En god håndfull ruccola
En liten neve valnøtter
En god klunk fløte (ca. 2 dl)
1/2 ts timian
Salt
Pepper
Parmesan
Kok opp pastavann og lag pastaen etter anvisningene på pakken. Mens pastaen koker, bryt valnøttene i biter i en liten kjele, og rist lett på lav varme et par minutter. Hell så over fløten, ha i timian, salt og pepper, la det putre to minutter og la det trekke til pastaen er klar.
Når det er to minutter igjen av koketiden til pastaen, ha ruccolaen i det kokende pastavannet, og la det koke med. Hell av vannet og ha alt på en tallerken.
Hell fløtesausen over pasta og ruccola, og riv over godt med parmesan.
Tips
Spinat kan brukes i stedet for ruccola, da blir retten enda mildere. Den må være frisk, ikke frossen.
Du kan gjøre den mer vågal ved å tilsette chili i fløtesausen, ha i finhakket løk (ta ut valnøttene, ha i litt olje og blank løken, ha nøtter og fløte i kjelen). Vårløk kan, som Nigella gjør det, klippes i biter med saks (mindre oppvask), og spisskål vil sikkert bli godt her, eller andre bladgrønnsaker.
Hei!
SvarSlettJeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/