Denne pærekaken er virkelig himmelsk, kombinasjonen av pærer og kardemomme gir den en helt egen smak og er et godt alternativ til den klassiske eplekaken.
4 pærer
2 ss sukker
2 dl vann
1 stk hel kanel
175 g smør
3 stk egg
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
Skrell pærene og del dem i mindre biter. Ha pærebiter, sukker, vann og kanel i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.
4 pærer
2 ss sukker
2 dl vann
1 stk hel kanel
175 g smør
3 stk egg
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
Skrell pærene og del dem i mindre biter. Ha pærebiter, sukker, vann og kanel i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.
Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.
Hentet fra frukt.no. Jeg har droppet stjerneanisen fordi jeg ikke liker det.
Kommentarer
Legg inn en kommentar