Gå til hovedinnhold

Himmelsk pærekake

Denne pærekaken er virkelig himmelsk, kombinasjonen av pærer og kardemomme gir den en helt egen smak og er et godt alternativ til den klassiske eplekaken.

4 pærer
2 ss sukker
2 dl vann
1 stk hel kanel

175 g smør
3 stk egg
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme

Skrell pærene og del dem i mindre biter. Ha pærebiter, sukker, vann og kanel i en kjele og kok pærene knapt møre. La pærene avkjøles i laken.

Smelt smøret. Visp sukker og egg til eggedosis. Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken. Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.

Server kaken med vispet krem eller is til.

Hentet fra frukt.no. Jeg har droppet stjerneanisen fordi jeg ikke liker det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.