Gå til hovedinnhold

Hverdagsbrød

Dette brødet er veldig lett å lage, og kan varieres etter hva slags mel du har i skapet. Passer som matpakkebrød.



500 g hvetemel
500 g annet mel, f.eks. byggmel
50 g gjær
15 g salt
En god slump olivenolje
Vann
Olivenolje til smøring av brødformene

Bland alt det tørre i bollen. Sett kjøkkenmaskinen med eltekrok på den laveste farten, og hell i 5 dl vann. Ha i olivenoljen. Ha i mer vann til deigen slipper kanten på bollen så vidt, elt på laveste hastighet i 10 minutter. Sjekk halvveis at deigen ikke er tørr.

Dekk bollen til med plast og sett til forheving et lunt sted i 30 minutter.

Smør to brødformer med olivenolje. Bak ut deigen til to like emner, og ha dem i formene. Dekk til med plast og sett til etterheving i 45 minutter.

Varm opp stekeovenen til 200 grader, under- og overvarme. Stek brødene i 45 minutter. Avkjøles uten formene på rist.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.