Dette brødet er veldig lett å lage, og kan varieres etter hva slags mel du har i skapet. Passer som matpakkebrød.
500 g hvetemel
500 g annet mel, f.eks. byggmel
50 g gjær
15 g salt
En god slump olivenolje
Vann
Olivenolje til smøring av brødformene
Bland alt det tørre i bollen. Sett kjøkkenmaskinen med eltekrok på den laveste farten, og hell i 5 dl vann. Ha i olivenoljen. Ha i mer vann til deigen slipper kanten på bollen så vidt, elt på laveste hastighet i 10 minutter. Sjekk halvveis at deigen ikke er tørr.
Dekk bollen til med plast og sett til forheving et lunt sted i 30 minutter.
Smør to brødformer med olivenolje. Bak ut deigen til to like emner, og ha dem i formene. Dekk til med plast og sett til etterheving i 45 minutter.
Varm opp stekeovenen til 200 grader, under- og overvarme. Stek brødene i 45 minutter. Avkjøles uten formene på rist.
500 g hvetemel
500 g annet mel, f.eks. byggmel
50 g gjær
15 g salt
En god slump olivenolje
Vann
Olivenolje til smøring av brødformene
Bland alt det tørre i bollen. Sett kjøkkenmaskinen med eltekrok på den laveste farten, og hell i 5 dl vann. Ha i olivenoljen. Ha i mer vann til deigen slipper kanten på bollen så vidt, elt på laveste hastighet i 10 minutter. Sjekk halvveis at deigen ikke er tørr.
Dekk bollen til med plast og sett til forheving et lunt sted i 30 minutter.
Smør to brødformer med olivenolje. Bak ut deigen til to like emner, og ha dem i formene. Dekk til med plast og sett til etterheving i 45 minutter.
Varm opp stekeovenen til 200 grader, under- og overvarme. Stek brødene i 45 minutter. Avkjøles uten formene på rist.
Kommentarer
Legg inn en kommentar