En enkel vaniljekrem som kan brukes som fyll til kaker og boller.
1 vaniljestang
4 dl H-melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne. Senk varmen, pass på at kremen ikke koker, la den tykne videre. Avkjøl ved å sette hele kjelen i en bolle med isvann.
1 vaniljestang
4 dl H-melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne. Senk varmen, pass på at kremen ikke koker, la den tykne videre. Avkjøl ved å sette hele kjelen i en bolle med isvann.
Kommentarer
Legg inn en kommentar