En enkel og velsmakende kake. Nøttebunnen kan lages lang tid i forveien og fryses ned. Nøttebunnen er den samme som Saftig nøttebunn, og vaniljekremen finnes også her.
Nøttebunn:
3 egg
1 dl sukker
100 g malte hasselnøtter
Passer for glutenallergikere, og kan lett gjøres om til lavkarbo ved å bytte ut sukkeret med sukrin.
Nøttebunn:
3 egg
1 dl sukker
100 g malte hasselnøtter
100 g malte mandler
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen.
Stekes på 180 grader i 30 minutter. Kjøl bunnen helt ned før vaniljekremen kommer på.
Vaniljekrem:
1 vaniljestang
4 dl H-melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne. Senk varmen, pass på at kremen ikke koker, la den tykne videre. Avkjøl ved å sette hele kjelen i en bolle med isvann. Pass på at kremen er helt kald før den has på kaken, ellers vil den renne.
Pynt med ferske bringebær eller jorbær skåret i skiver.
Vaniljekrem:
1 vaniljestang
4 dl H-melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne. Senk varmen, pass på at kremen ikke koker, la den tykne videre. Avkjøl ved å sette hele kjelen i en bolle med isvann. Pass på at kremen er helt kald før den has på kaken, ellers vil den renne.
Pynt med ferske bringebær eller jorbær skåret i skiver.
Passer for glutenallergikere, og kan lett gjøres om til lavkarbo ved å bytte ut sukkeret med sukrin.
Kommentarer
Legg inn en kommentar