Gå til hovedinnhold

Vaniljekremkake med friske bær

En enkel og velsmakende kake. Nøttebunnen kan lages lang tid i forveien og fryses ned. Nøttebunnen er den samme som Saftig nøttebunn, og vaniljekremen finnes også her.



Nøttebunn:

3 egg
1 dl sukker
100 g malte hasselnøtter
100 g malte mandler

Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen.
Stekes på 180 grader i 30 minutter. Kjøl bunnen helt ned før vaniljekremen kommer på.

Vaniljekrem:

1 vaniljestang
4 dl H-melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og visp dem sammen. Varm forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring, til kremen begynner å tykne. Senk varmen, pass på at kremen ikke koker, la den tykne videre. Avkjøl ved å sette hele kjelen i en bolle med isvann. Pass på at kremen er helt kald før den has på kaken, ellers vil den renne.

Pynt med ferske bringebær eller jorbær skåret i skiver.


Passer for glutenallergikere, og kan lett gjøres om til lavkarbo ved å bytte ut sukkeret med sukrin.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.