Dette er favorittmiddagen til eldstejenta, så det spiser vi ofte. Det at det er litt "skjulte" grønnsaker i dem, og rikelig med griljermel, gjør at de får en mykere konistens som barna ser ut til å like. Og selv om det ikke er mye grønnsaker inni, så gir de meg litt bedre samvittighet når frøkna bare vil spise kjøttboller og pasta. En frisk og enkel tomatsaus ved siden av, og massevis av parmesan, så er det middag!
Det går an å lage to-tre porsjoner kjøttboller om gangen, og fryse ned til senere. Bruk kjøttdeig uten salt og vann, ikke karbonadedeig, som er tørrere og vil dermed ikke gi like saftige kjøttboller.
400 g kjøttdeig
1 dl melk
1 shalottløk
1 bit gulrot
1 bit squash
1 egg
1 tørr brødskive eller 3 dl griljermel
1 knivsodd muskat
1 knivsodd tørket ingefær
1/2 ts Timian
1/2 ts Oregano
50 g revet parmesan
2 ts salt
Pepper
Olivenolje til steking
1 boks hermetiske tomater
1/2 løk
1 fedd hvitløk
10 cm squash
Timian
Oregano
Salt
Pepper
Olivenolje
4oo g Spaghetti
Parmesan
Ha melk og grønnsaker i en stavmikserbolle, og kjør det glatt. Hvis du skal bruke brødskive, har du den i biter oppi blandingen og mikser den inn med stavmikser. Bruker du griljermel, blandes den inn i melkeblandingen. Rør inn egg, ha i kryddere og parmesan og rør godt. La blandingen stå i 10 minutter. Sett stekeovnen på 200 g.
Imens kutter du opp grønnsakene til sausen. Finhakk løk og hvitløk, kutt squash i tynne skiver, som deles i 6, som en pizza. Surr løken i olivenolje til den er blank og myk, ha i squash og surr litt til. Ha i hvitløk, pass på at den ikke svir seg. Hell over de hermetiske tomatene, ha i krydder og urter, la det småkoke i 10 minutter.
Sett på pastavann.
Ha kjøttdeigen i en bolle og hell melkeblandingen over. Bland godt. Ha olivenolje i en stekeform, og lag små kjøttboller som du legger oppi formen. Jeg bruker en barneskje, og synes det blir passende størrelse. Sett kjøttbollene i midten av stekeovnen, snu dem av og til. De trenger omtrent 10 minutter i ovnen.
Kok pasta.
Server!
Det går an å lage to-tre porsjoner kjøttboller om gangen, og fryse ned til senere. Bruk kjøttdeig uten salt og vann, ikke karbonadedeig, som er tørrere og vil dermed ikke gi like saftige kjøttboller.
Kjøttboller
1 dl melk
1 shalottløk
1 bit gulrot
1 bit squash
1 egg
1 tørr brødskive eller 3 dl griljermel
1 knivsodd muskat
1 knivsodd tørket ingefær
1/2 ts Timian
1/2 ts Oregano
50 g revet parmesan
2 ts salt
Pepper
Olivenolje til steking
Frisk tomatsaus
1/2 løk
1 fedd hvitløk
10 cm squash
Timian
Oregano
Salt
Pepper
Olivenolje
4oo g Spaghetti
Parmesan
Ha melk og grønnsaker i en stavmikserbolle, og kjør det glatt. Hvis du skal bruke brødskive, har du den i biter oppi blandingen og mikser den inn med stavmikser. Bruker du griljermel, blandes den inn i melkeblandingen. Rør inn egg, ha i kryddere og parmesan og rør godt. La blandingen stå i 10 minutter. Sett stekeovnen på 200 g.
Imens kutter du opp grønnsakene til sausen. Finhakk løk og hvitløk, kutt squash i tynne skiver, som deles i 6, som en pizza. Surr løken i olivenolje til den er blank og myk, ha i squash og surr litt til. Ha i hvitløk, pass på at den ikke svir seg. Hell over de hermetiske tomatene, ha i krydder og urter, la det småkoke i 10 minutter.
Sett på pastavann.
Ha kjøttdeigen i en bolle og hell melkeblandingen over. Bland godt. Ha olivenolje i en stekeform, og lag små kjøttboller som du legger oppi formen. Jeg bruker en barneskje, og synes det blir passende størrelse. Sett kjøttbollene i midten av stekeovnen, snu dem av og til. De trenger omtrent 10 minutter i ovnen.
Kok pasta.
Server!
Kommentarer
Legg inn en kommentar