Gå til hovedinnhold

Spaghetti og kjøttboller

Dette er favorittmiddagen til eldstejenta, så det spiser vi ofte. Det at det er litt "skjulte" grønnsaker i dem, og rikelig med griljermel, gjør at de får en mykere konistens som barna ser ut til å like. Og selv om det ikke er mye grønnsaker inni, så gir de meg litt bedre samvittighet når frøkna bare vil spise kjøttboller og pasta. En frisk og enkel tomatsaus ved siden av, og massevis av parmesan, så er det middag!

Det går an å lage to-tre porsjoner kjøttboller om gangen, og fryse ned til senere. Bruk kjøttdeig uten salt og vann, ikke karbonadedeig, som er tørrere og vil dermed ikke gi like saftige kjøttboller.

Kjøttboller

400 g kjøttdeig
1 dl melk
1 shalottløk
1 bit gulrot
1 bit squash
1 egg
1 tørr brødskive eller 3 dl griljermel
1 knivsodd muskat
1 knivsodd tørket ingefær
1/2 ts Timian
1/2 ts Oregano
50 g revet parmesan
2 ts salt
Pepper
Olivenolje til steking

Frisk tomatsaus

1 boks hermetiske tomater
1/2 løk
1 fedd hvitløk
10 cm squash
Timian
Oregano
Salt
Pepper
Olivenolje

4oo g Spaghetti
Parmesan

Ha melk og grønnsaker i en stavmikserbolle, og kjør det glatt. Hvis du skal bruke brødskive, har du den i biter oppi blandingen og mikser den inn med stavmikser. Bruker du griljermel, blandes den inn i melkeblandingen. Rør inn egg, ha i kryddere og parmesan og rør godt. La blandingen stå i 10 minutter. Sett stekeovnen på 200 g.

Imens kutter du opp grønnsakene til sausen. Finhakk løk og hvitløk, kutt squash i tynne skiver, som deles i 6, som en pizza. Surr løken i olivenolje til den er blank og myk, ha i squash og surr litt til. Ha i hvitløk, pass på at den ikke svir seg. Hell over de hermetiske tomatene, ha i krydder og urter, la det småkoke i 10 minutter.

Sett på pastavann.

Ha kjøttdeigen i en bolle og hell melkeblandingen over. Bland godt. Ha olivenolje i en stekeform, og lag små kjøttboller som du legger oppi formen. Jeg bruker en barneskje, og synes det blir passende størrelse. Sett kjøttbollene i midten av stekeovnen, snu dem av og til. De trenger omtrent 10 minutter i ovnen.

Kok pasta.

Server!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.