Gå til hovedinnhold

Frittata med pølse

Plutselig sulten, og brødskive frister ikke. En gjennomsøking av kjøleskap, resultatet er egg, paprika og Over Oslo-pølse fra Strøm-Larsen. Da blir det frittata! Frittata er rett og slett italiensk omelett, gjerne stekt ferdig i stekeovn. En god pølse gir masse smak på en enkel måte, så dette er ekspressmat!



8 egg
1 ts salt
Pepper

2 pølser
1 grønn paprika
Olivenolje

Parmesan
Ruccola

Del pølse og paprika i biter, stek i stekepanne med olivenolje noen minutter, til pølsene har fått litt brun stekeskorpe. Bruk en stekepanne som går inn i stekeoven hvis du har, altså en stekepanne uten plast- eller tredeler.

Knekk eggene i en bolle og ha i salt. Når pølsene og paprikaen er ferdig, heller du eggeblandingen i stekepannen og rører godt noen runder så det ikke svir seg i bunn. Dersom du har stekeovnsvennlig stekepanne, settes denne nå inn i forvarmet ovn på 200 grader i ca 10 min, til eggene har stivnet. Hvis ikke, skrur du platen på lavest mulig temperatur og legger på et lokk. Dersom du ikke har lokk som passer til stekepannen går det an å bruke aluminiumsfolie.

Når eggene har stivnet, er fritattaen ferdig. Strø over ruccola og parmesan, server med godt brød.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Saftig nøttebunn

En saftig og lukseriøs nøttebunn som bruker hele egg. Kan toppes med pisket krem smaksatt med frukt eller bær, vaniljekrem eller brukes som bunn til ostekake. 3 egg 1 dl sukker 100 g malte hasselnøtter 100 g malte mandler Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend de malte nøttene forsiktg inn i eggedosisen. Stekes på 180 grader i 30 minutter.

Fiskekaker, makaroni og grønnsaker

Da jeg laget ukemeny for denne uken, glemte jeg helt at mannen skulle på jobbreise. Så da to sultne, små fjes lurte på hva det var til middag i dag, mistet jeg motet og gravde litt i kjøleskap og fryser. Vi hadde en pakke med fiskekaker vi hadde klart å la være å spise flere middager på rad, en pakke frosne grønnsaker, og en halv pakke makaroni. Innen jeg hadde tømt oppvaskmaskinen var det middag! Og jammen var det populært hos barna. Etter tre porsjoner hver var de endelig fornøyde, men ba om å få med restene i matboksen i morgen. Så selv om det ikke akkurat var et kulinarisk høydepunkt for meg, var det en vinner hos barna. Skal ikke se bort fra at dette serveres igjen!

Kald olivenbakt laks med pepperrotkrem

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken "Stiansen inviterer til fest", og hører der til i et koldtbord. Den kan fint spises som en egen liten rett, for eksempel på 17. mai som et alternativ til pølser for de voksne. Pepperrotkremen har jeg forenklet litt. Ett stykke fisk holder til en person.